Γίνε μέλος

    Για ποιο λόγο να γίνεις μέλος της κοινότητάς μας;  

     

 

   Η ιδιότητα μέλους ενός οργανισμού ή ένωσης φυσικών προσώπων ουσιαστικά συνδέει τα άτομα ως μέλη του ίδιου σκοπού και αξιών ενώ τα  καθιστά δικαιούχους των ίδιων δικαιωμάτων και αποδεκτών των ίδιων υποχρεώσεων Η ιδιότητα μέλους σημαίνει ότι το άτομο ταυτίζεται με τον χαρακτήρα ενός οργανισμού ή ομάδας ατόμων που επιχειρούν συλλογικά και λειτουργούν ως αλληλέγγυοι. Κατά λογική συνέπεια έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι και των κοινών αποφάσεων. Επιπλέον είναι πιθανό  η ιδιότητα μέλους να συνδέεται και με ένα άλλο σύνολο πλεονεκτημάτων που μπορεί να εφορά εμπορικές συμφωνίες ή να εξασφαλίζει προσβασιμότητα σε ιδιαίτερες διοργανώσεις ή εξασφάλιση υπηρεσιών οι οποίες ενδεχομένως δύναται να παρέχονται λόγω κόστους ή δυσκολίας μόνο προς μέλη τα οποία κατ' ελάχιστον με την παρουσία τους ή την δραστηριοποίησή τους, στην κοινότητα, συμβάλουν  στην οντολογική της αιτιολογία ως ένωση.

 
 
 
 
    Πως μπορείς να γίνεις μέλος;

 

 

   Ο πρώτος τρόπος: είναι η συμπλήρωση της φόρμας-αίτησης μέλους  και της υπογραφής της, την οποία παραδίδετε σε μέλος του διοικητικού συμβουλίου ή την αποστέλετε μέσω ταχυδρομείου στην διεύθυνση ταχυδρομικής επικοινωνίας: Ernst Bagellarstraat 46  /  5246VP - Rosmalen. Την φόρμα μπορείτε είτε να την προμηθευτείτε απο την κοινότητα, είτε να την κατεβάσετε και να την εκτυπώσετε οπως βλέπετε παρακάτω, ενώ βρίσκονται αναρτημένα τα αρχεία προς μεταμόρφωση σε δύο μορφές Pdf ή doc.  

   Ο δεύτερος τρόπος: είναι η ηλεκτρονική συμπλήρωση της φόρμας μέλους μέσω χρήσης εφαρμογής κειμενογράφου, στην οποία στο τέλος, αντί της υπογραφής σας, συμπληρώνετε το μοναδικό νούμερο πολίτη που σας ταυτοποιεί, γνωστό και ως BSN. Έπειτα την αποστέλετε στο εμάιλ της κοινότητας helleense.gemeenschap.denbosch@gmail.com. Στην περίπτωση της ηλεκτρονικής αποστολής θα λάβετε επιβεβαίωση λήψης της αίτησής σας.

Το καταστατικό της κοινότητας διατίθεται αναρτημένο στην αρχή της ιστοσελίδας μας, στην ενότητα του "Προφίλ". Μπορείτε να το κατεβάσετε και να το διαβάσετε, διατίθεται στην Ολλανδική γλώσσα και επίκειται και η έκδοσή του στα ελληνικά.

Προς το παρόν δεν απαιτείται τέλος εγγραφής, ούτε μηνιαία συνδρομή, είναι δωρεάν. Το διοικητικό συμβούλιο διατηρεί στο μέλλον το δικαίωμα, να μετατρέψει αυτό το υπάρχον καθεστώς μετά από απόφαση χωρίς όμως αναδρομική ισχύ εφαρμογής.


 Πατήστε σ' ένα απο τα αντίστοιχα εικονίδια για να κατεβάσετε την αίτηση εγγραφής:

1.                               2.


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

      Και στις δύο περιπτώσεις υποβολής αίτησης μέλους, η ιδιότητά σας ως μέλος δεν υπόκειται στην κρίση του διοικητικού συμβουλίου αν θα αποδεχτεί ή θα απορρίψει την αίτησή σας, το οποίο οφείλει να λειτουργεί εύλογα άνευ προκατάληψης και "καλή τη πίστει" έναντι κάθε νεοεισερχόμενου και ενδιαφερόμενου. Συνεπώς η ιδιότητα μέλους άρχει εκ της στιγμής της αποστολής της αίτησής σας η οποία όμως προυποθέτει να είναι σωστά συμπληρωμένη.

     Είναι δυνατόν η ιδιότητα μέλους να αμφισβητηθεί και να προσβληθεί μόνον σε ακραίες περιπτώσεις τελεσίδικης απόφασης εγκλημάτων ζωής, κλοπής ή βαρύτατων ποινικών παραβάσεων ή ακόμη εκρεμοδικίας όταν αυτή λαμβάνει χώρα ως γενικευμένη υπόθεση δημοσίας ζωής κάτι που ενδέχεται να στιγματίζει ή να παρεμποδίζει την λειτουργία της κοινότητας. Επίσης είναι δυνατή η απώλεια ιδιότητας μέλους μετά απο εισήγηση διοικητικού μέλους και απόφασης του συμβουλίου για λόγους προσβολής ή εξύβρισης του Αγίου Πνεύματος, Χριστού, Παναγίας, Αγίων, θεσμού της οικογέννειας, ελληνικού ή ολλανδικού έθνους, του ελληνισμού ως ιδέα με ότι αυτό συνεπάγεται. Η ελεύθερη έκφραση και κριτική είναι σαφώς δημιουργικό και δομικό στοιχείο της επικοινωνίας και δημοκρατίας των ανθρώπων η οποία είναι απαραίτητη.
 

 
 
 
     Κάρτα μέλους
 

                     

Καλωσορίσατε στην όμορφη παρέα μας!Helleense Gemeenschap 's Hertogenbosch (Den Bosch) All rights reserved