Νέα

Ανακοίνωση αναστολής πολιτιστικών δραστηριοτήτων και συναθροίσεων λόγω πανδημίας.

 
 


Λόγω των μέτρων που ελήφθησαν απο την Ολλανδική κυβέρνηση κατά της πανδημίας, έχουν προσωρινά ανασταλλεί οι πολιτιστικές δραστηριότητες, συναντήσεις μελών ή συναθροίσεις μέχρι νεωτέρας αποφάσεως, ως έχουμε υποχρέωση τηρούμε με ευθύνη του κανόνες της δημόσιας υγείας και ασφάλειας, μένουμε στο σπίτι, ή αποφεύγουμε κατά το μέγιστο δυνατό τρόπο κοινωνικές συναναστροφές οι οποίες μπορούν να εκθέσουν εμάς ή τους άλλους στον κίνδυνο μόλυνσης. 

 

Ενημερωθείτε για τον Κορωνοιό


 


   
Κορωνοϊοί είναι οικογένεια ιών. Έχουν πάρει το όνομά τους από τη χαρακτηριστική εμφάνισή τους στο ηλεκτρονικό μικροσκόπιο, όπου διακρίνονται εξογκώματα περιμετρικά των ιικών σωματιδίων σαν στέμμα..  Το πρωτεϊνικό στέμμα των κορονοϊών, σε αντίθεση με αυτό άλλων ιών, αντέχει στις συνθήκες του γαστρεντερικού συστήματος.Ο κορωνοιός χαρακτηρίζεται απο την μεγάλη μεταδοτικότητα και κρυφών συμπτωμάτων που εκδηλώνονται ορισμένες ημέρες μετά την επιμόλυνση. Το 75% των κρουσμάτων αφορά ηλικίες από 18-60 ετών ενώ οι καπνιστές έχουν πιο αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει φάρμακο καταπολέμησης του ιού, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα σοβαρό ποσοστό θνησιμότητας.

    Οι περισσότεροι κορονοϊοί προκαλούν στον άνθρωπο συνήθως λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού, αλλά μπορούν να προκαλέσουν και πνευμονία. Είναι η αιτία του 10 με 15% των λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος. Ένας κορονοϊός ήταν υπεύθυνος για μια έξαρση κρουσμάτων σοβαρού οξέως αναπνευστικού συνδρόμου (SARS), η οποία άρχισε το 2002 στη Κίνα. Ένα άλλο είδος κορονοϊού προκάλεσε το αναπνευστικό σύνδρομο της Μέσης Ανατολής το 2012 (MERS). Μέχρι το 2019 είχαν καταγραφεί 2.468 κρούσματα με 851 θανάτους. Στα τέλη του 2019, εμφανίστηκε ένας νέος κορονοϊός, o κορονοϊός της Ουχάν, ο οποίος προκάλεσε πανδημία. Σημειώνουμε ότι η Ελλάδα ήταν απο τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που έλαβαν έγκαιρα αυστηρά μέτρα πρόληψης και αποτροπής μόλυνσεων με τον ιό.


 

 
 
 

 


Helleense Gemeenschap 's Hertogenbosch (Den Bosch) All rights reserved